Et barn er en engel, hvis vinger krymper i takt med at benene vokser...
Onsdag d. 14/5-2014
Igen er tiden løbet fra mig og alt for meget er sket siden sidst.
Lucas er blevet konfirmeret den 21. april 2012 i Sorgenfri Kirke. Det var en fantastisk dag.
I foråret 2014 var Lucas 10 dage i Italien med sin klasse. Det var første udenlands rejse uden mor og far. I maj 2014 har Lucas været til eksamen i færdighedsregning og til juni skal han op i mundlig dansk. Det har været Lucas eget ønske at skulle til eksamen og havde oprindelig også valgt at skulle op i geografi, men det blev desværre ikke udtrukket.
I august starter Lucas på Waldemarsbo Efterskole som ligger ved Fakse Ladeplads. Det er en special efterskole for børn med forskellige handicaps. Lucas glæder sig rigtig meget og det bliver en super spændende oplevelse. Endnu en gang har vi en ankesag i Det Sociale Ankenævn, da kommunen først havde givet tilsagn om at dække udgiften til efterskolen, men så valgte at trække i land og give afslag.

Marcus startede i 0.A på Trongårdsskolen i august 2012. Tiden i børnehaveklassen gik stærkt.
I 1. kl. er Marcus blevet screenet for ordblindhed og indtil videre viser Marcus ingen tegn på at være ordblind ligesom Henrik og Lucas. Et skridt i den rigtige retning. Nu mangler vi bare at kunne få tildelt lidt støttetimer til ham, så han ikke sakker bagud rent fagligt. Klassen han går i er en stor klasse og der kan være en del uro så ofte får han ikke lave ret meget i klassen og har derfor mange lektier for.
Ørelægen var vi blevet afslutte fra, men han fik lige en omgang mellemørebetændelse på sin fødselsdag i år, så nu er vi tilbage på kontroller da han har væske på det ene øre.
Tirsdag d. 20/12-2011
Øv øv så skal vi til at sige farvel til Marcus støttepædagog i børnehaven. Børnehaven har valgt ikke at søge timerne til ham frem til han skal i sfo den 1. maj 2012.

En god ting er at Lucas til gengæld ser ud til at kunne få en bærbar igennem sin skole med en del ordblindheds-programmer. Vi håber han får den inden jul, men er bare glade for at han får lidt hjælp.

Inden vi ser os om er det 2012 og året som står i konfirmationens tegn for Lucas´ vedkommende. Det bliver spændende og sikkert også en følelsesladet dag den 21. april i Sorgenfri Kirke.
Torsdag d. 1/12-2011

Når man har 2 skønne drenge som vores, så er der bare fart på hele tiden. Dette kan jo også konstateres, hvis man ser hvornår jeg sidst har opdateret dagbogen  I oktober 2010 blev vores lille familie endnu et medlem rigere - Salli - en skøn tæve, som er en blanding af border collie og labrador. Nu er hun blevet 1 år og Marcus knus-elsker hende. Der er ingen tvivl om, at han er hendes et og alt og vi skal lige prøve på at drille ham, så er hun der med det samme og beskytter ham.

I august 2011 blev Lucas overflyttet fra gruppeordningen på Lundtofte til Sorgenfriskolen. Det var svært at sige farvel efter 8 år, men Lucas tog det egentlig meget pænt. Den nye skole er en special skole med mange forskellige handicaps, men i Lucas´ klasse er det primært børn med ADHD. Han virker glad for skolen, men det har været noget af en omvæltning fra 16 børn til 90 stykker der alle fylder i hverdagen. Kravene er blevet større idet han nu går i 8. kl. og i forbindelse med dette er også hans tourette syndrom forværret væsentlig. Vi har haft svært ved at finde en god løsning for ham i forhold til medicin.

Marcus fik ny støttepædagog sidste sommer. Han trives i børnehaven og har haft rigtig godt af det ekstra år til at blive modnet i. Han har været i et forløb hos fysio- og ergoterapeut. Motorikken er blevet bedre, men han har stadig lav muskeltonus og skal træne musklerne dagligt med øvelser. Hørelsen er nu bedre efter et rigtig møg år med dræn der faldt ud konstant og væske i mellemøret konstant.
Den 1. maj 2012 starter Marcus på Trongårdsskolen i et tidlig sfo-forløb. Han glæder sig allerede og jeg tror på, at Trongården er det rigtige valg da deres sociale og menneskelige værdier er meget lig vores egne. I december slutter forløbet med hans støttepædagog da støttepædagog korpset bliver nedlagt og ja så må vi se hvad der skal ske.

Torsdag d. 15/7-2010
Første møde med læge og psykolog var lidt af en blandet oplevelse. Marcus ville gerne med psykologen, men jeg må indrømme at lægen var knap så spændende at være sammen med. Jeg synes hendes spørgsmål er uden relevans for Marcus vanskeligheder, så jeg er spændt på hvad der kommer til at stå i den redegørelse/udredning

I denne uge skal vi tage afsked med begge støttepædagoger, hvilket er meget trist. I dag var vi ovre i børnehaven og hilse på Marcus´ støttepædagog og Lucas var med eftersom det er hans "gamle" støttepædagog. Det er super hyggeligt og hun blev meget glad. I morgen bliver nok mere hektisk da vi også skal sige farvel til Lucas´ støttepædagog så derfor valgte vi at besøge børnehaven med begge børn i dag så de ikke bliver helt opkørt i morgen.

Det kunne være rart hvis man kunne skrue tiden tilbage til start
Mandag d. 12/7-2007
I dag starter Marcus udredning for ADHD på Gentofte Børnepsykiatrisk center. Han har haft støttetimer i et stykke tid i børnehaven og det har været et rigtig godt tiltag. Han har ligesom Lucas svært ved at koncentrere sig og er impulsiv. Store samlinger er bare ikke ham og når nu troldegruppen tæller 19 børn så giver det jo lidt vanskeligheder. Han har pt. 16½ time om ugen, hvilket er max støttetimer i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Vi har været så privilligeret at få den samme støttepædagog til Marcus som vi har haft til Lucas, hvilket vi har været rigtig taknemmelige for. Desværre er fremtiden nu at hun stopper på fredag den 16. juli 2010 og skal videre til et andet børnehus og Marcus skal overgå til en anden støttepædagog som han og kender fra børnehaven, men vi er godt nok kede af at sige farvel til vores "egen".
Efter sommeren skal Marcus i skolegruppen. I uge 33 skal han med børnehaven på koloni, det er vi meget spændt på hvordan forløber.

Lucas skal i 7. kl. efter sommerferien og har fået dispensation til at blive i gruppeordningen 1 år mere. Desværre sker der også her ændringer og Lucas´ primærpædagog, som er hans et og alt, stopper. Vi har været utrolig frustrerede fordi imens vi har arbejde for en dispensation til at Lucas kunne blive har lederen af gruppeordningen valgt at flytte Lucas´ pædagog over til den anden gruppe med de lidt yngre børn. Jeg har været usandsynlig vred og skuffet over at han har truffet den beslutning uden at involvere os i at fremtiden evt. kunne blive sådan og jeg føler vi har truffet beslutningen om dispensation på et falsk grundlag. Ligeledes er Lucas´ dansklærer gået på barsel og kommer først retur om 1 år.
Så fredag den 16. juli 2010 skal vi sige farvel til begge støttepædagoger  Det bliver bare ikke sjovt. Marcus´ støtte har vi jo kendt siden 2000 hvor Lucas startede i børnehaven og Lucas´ har vi kendt i 6 år. Det bliver et langt efterår når ens børn er så knyttede til deres støtter som de er.

Derudover har Lucas nu fået afstands briller/læsebriller. Det var en dyr affære, men så er det jo også Ray-Ban  Han er startet ud med -0,5 på den venstre øje og -1,0 på det højre. Derudover skal han til kontrol her i september.

I sommerferien rejser vi til Gran Canaria/Arguineguin på charterferie. Vi glæder os helt vildt til lidt hygge tid væk fra gruppeordning, udredning, støttetimer og bevillinger. Alting med børnene har været en kamp i år. Kommunen har ikke været til at hugge og stikke i f.s.v.a bevillinger så det har været en langsom proces. 
Onsdag d. 5/5-2010

Så har begge børn holdt deres fødselsdage  Marcus er nu 5 år og skal i skolegruppen i børnehaven efter sommerferien og Lucas er 13 år og dermed teenager

Lucas er i dag kommet hjem fra koloni - 3 dage på Ulse sammen med hele gruppeordningen. Lige nu er han træt og brugt, men har haft en super tur. Marcus har savnet ham, det er jo dejligt...

Lucas har også fået en lille guldhamster - Silke - som nu er godt og vel 6 uger gammel. Han har ønsket sig en guldhamster i oceaner af tid, så nu skulle det være.

I næste uge skal Marcus ind og have opereres. Han skal have fjernet sine mandler som er meget store og som sidder langt nede i halsen. Han skal ligeledes have fjernet polypperne og have lagt nye dræn så det bliver en stor omgang. Vi glæder os dog til at han snart kan høre, fordi det har været slemt i lang tid. Han skal til forundersøgelse mandag og indlægges så tirsdag til operation. Så skal han holdes i ro i 7-10 dage efterfølgende... Indtil videre har jeg fri til og med tirsdag i ugen efter og så må vi se hvordan det hele forløber.

Lørdag d. 17/4-2010
Igen er der gået alt for lang tid inden jeg har fået skrevet.

Lucas går nu i 6. kl. Dette skoleår har været godt for ham. Han har udviklet sig meget og er pludselig meget tæt på at være teenager. Han har forbedret sig væsentlig i dansk og matematik. Lucas har fået dispensation til at gå i gruppeordning til næste år, idet der intet skoletilbud findes i kommunen til ham. Det er en nødløsning at lade ham gå der i 7. kl. også og vi håber at når tid er og han skal i 8. kl. at så er der et godt skoletilbud til ham. Hans klasselærer skal på barsel og vil ikke være der til næste år så det bliver spændende at se hvem han får som lærer og om det er en han kan arbejde sammen med.

Med hensyn til medicin er Lucas sat op i dosis i Nitoman. Lige nu får han 50 mg. om aftenen og 25 om morgenen. Planen er at han om 1 uge skal sættes yderligere 25 mg. op om morgenen. Hvis det stadig ikke har en virkning skal han trappes ud af medicinen igen og så er vi ved at være ved vejs ende i forhold til Tourette medicin. Der er et mærke mere og så har vi prøvet dem der er. Næste skridt vil være at finde et alternativ til Ritalin hvilket vi ville være utrolig kede af idet han er godt med i skolen nu.

Marcus har lige holdt sin 5 års fødselsdag for drengene på stuen i børnehaven. Vi havde hyggelig dag og Marcus nød den i fulde drag. Han elsker at komme på tur med børnehaven og i øjeblikket går turene især til Troldehøj hvor børnehavnen har fået lov til at låne nogle lokaler.

Torsdag d. 25/6-2009

I morgen er det sidste skoledag og derved afslutter Lucas 5. kl. Han skal fortsætte i 6. kl. efter sommerferien i gruppeordning, men herefter skal vi så ud og finde et nyt skoletilbud. Det bliver ikke nemt at finde et sted til vores guldklump som snart er en stor dreng. Det er ikke til at tro at det er 6 år siden han startede i skole. Vi har heldigvis et godt samarbejde med skolen nu. Han har fået en kanon pædagog der er god til at tage hånd om problerne. På det sidste er der især en i klassen der har vist interesse for Lucas mange tics som har været voldsomme over en lang periode og at blive kaldt "spasser" er bestemt ikke noget der højner selvtilliden. Lucas er på næst sidste dosis inden max i Nitoman for sine tics og så er det slut. Det har ikke været mirakelpillen for ham og vi har først nu kunne se en smule forbedringer. Det er så spørgsmålet om det er det værd i forhold til hvad vi reelt "putter" i ham.

Vores egen ferie starter først i uge 30 så der er lang tid til. Vi håber på at komme på ferie i år, det ville gøre underværker med lidt luksus i en uges tid. Lige nu ved vi dog ikke om det bliver fly eller kør selv.

Marcus nyder udedagene i børnehaven. Efter sommerferien skal han rykker over til troldene og det går vi så og forbereder ham på. Vi håber at det er her i sommer at han knækker koden til hvordan man lige skal gå på toilettet, men han udviser ikke den store interesse for det.

Mandag d. 18/5-2009

Der er gået alt for lang tid siden jeg har fået skrevet sidst, men jeg har haft svært ved at overskue det og synes ikke der har været tid til det heller.

Lucas har prøvet noget nyt medicin for sine tics - Nitoman - hvilket skulle virke meget mere specifikt på tics. Lige nu er han på små doser og skal så efterfølgende hver 14. dag sættes op i dosis. Vi håber det virker snart fordi Lucas er meget plaget af ticsne i øjeblikket. Eller så trives han i skolen - har lige været på lejrskole med alle de andre børn og det gik godt. Han havde fødselsdag mens han var væk men blev fejret på behørig vis og vi holdt så fødselsdag for ham igen da han kom hjem.

Marcus er i mellemtiden blevet 4 år og en rigtig krudtbasse. Han trives i børnehaven og nyder helst at være udenfor hvor der er mere plads og rum til at boltre sig. Det går bedre med hans ører selvom han har fået lagt dræn igen i december måned sidste år samtidig med at han fik fjernet polypper for 2. gang.

Onsdag d. 16/7-2008

Så kører vi på sidste uge i sommerferien. Det har bare været så dejligt.

Vi startede med en uge i Bork Havn/Jylland hvor vi havde lejet en lejlighed. Ungerne sov i hver deres dobbeltseng på 1.sal og Henrik og jeg sov nedenunder i et soveværelse. Feriebyen havde swimmingpool, boblebad, spillerum, sauna, tyrkisk saune og solcenter så der manglede ikke noget.
Hver dag kørte vi ud og så ting, det var målet med ferien.

Vi har været på Skagen og se den tilsandede kirke, grenen og Holger Drachmanns grav. Så kørte vi til Frøslevlejret og så FN-museet og bagefter kørte vi lige et smut til Tyskland efter provianter *gg*.

De andre dage blev brugt på ture til Mønsted Kalkgruber, Giveskud Zoo, Legoland, Djurs sommerland, tur til Hanstholm og besøg hos Henriks moster og onkel i Glyngøre.

Da vi kom hjem blev der slappet af og Lucas legede igen med sine kammerat og Marcus fandt ro foran tv.

Mens vi har været hjemme har vi prøvet at få bugt med haven og Henrik har fået sat noget af det nye hegn op ved terrassen.

I dag tager vi en tur til Bakken og fredag skal der købes ny juniorseng til Marcus da han jo nu er en stor dreng.

Efter sommerferien er der sket rokering på Lucas skole. I stedet for at dele børnene op i 3 grupper overgår de til 2 grupper. I Lucas gruppe er der 9 børn og i den anden 8 børn. Lucas får lov til at beholde sin matematiklærer, hvilket vi er rigtig glad for og så får han sin gamle dansklærer tilbage, hvilket Lucas er og vi er overlykkelige for. Dertil kommer de 2 pædagoger han havde på sfo´en sidste år samt en yderligere som han også kender fra tidligere.
Jeg tror på at det skal blive godt nu og hans matematiklærer har også sagt før ferien at nu kan de bedre støtte Lucas.

Marcus har været på besøg i vuggestuen. Det gik bare så godt, han falder ind i rutinerne med det samme.
Han vil ikke i børnehave, det går vi igennem hver morgen, men når han er kommet afsted er han jo glad. Vi håber han falder til ro snart, der er stadig fart på.

Lørdag d. 24/5-2008
Marcus har nu gået i børnehaven i lidt over en måned og det går bedre. Han er nogle gange med til samlingen, men det kniber stadig med at at sidde stille og være med hvis det er lidt kedeligt. De er p.t. 17 børn på stuen, det synes jeg er rigtig mange... Der er 2 pædagoger og evt. 1 støttepædagog.

Han har fundet sammen med en pige fra hans vuggestue - Laura - og de leger godt sammen. De har begge 2 god fantasi og udlever mange drømme i "skoven" i børnehaven.

I april søgte skolen om 5 støttetimer om ugen fra midten af april og frem til sommerferien, dem har vi desværre fået afslag på. Det er ærgerligt fordi Lucas får ikke det optimale ud af undervisningen. Han klasselærer er også stoppet, men det er nu fint nok fordi hende kunne vi ikke lide og Lucas har heller aldrig kunne samarbejde med hende. Der skulle komme en mand mere den 2. juni. Indtil videre er det deres matematik lærer der varetager undervisningen.

Pga. strejken på Touretteklinikken kom vi ikke derind den 21. april til kontrol og nu døjer Lucas med mange tics. Det er bare rigtig træls. Han fik på et tidspunkt nogle rifter på hornhinden fordi han havde så mange tics og han konstant gned sig i øjet. Lige nu er det munden og tungen der er involveret så han er igen sår som svier og gør ondt.

I næste uge tager jeg på kursus onsdag til fredag. Så kommer farmor og sender ungerne afsted, det skal nok blive spændende.

Heldigvis er det snart sommerferie - det er tiltrængt...
Torsdag d. 3/4-2008

Mandag den 31. marts 2008 sagde vi farvel til vuggestuen og det var med tårer i øjnene. Marcus har været så glad for den vuggestue og sine pædagoger og inderst inde havde jeg slet ikke lyst til at sige farvel selvom vi har fået den ønske børnehave vi havde valgt. Marcus delte is ud til børnene om formiddagen og frugt om eftermiddagen og så tog vi afsked.

Den 1. april startede Marcus i Menighedsbørnehaven som Lucas også har gået i. Vi mødte kl. 9.30 og var der til kl. 12.15. Det var en lang dag for Marcus og han var helt udkørt da vi kom hjem. Han vimsede rundt fra den ene ting til den anden og skulle se alt legetøjet. Jeg synes han er meget lille i forhold til de andre, men det kommer han forhåbentlig snart efter.

Den 2. april gik jeg i 5 kvarter hvor han var på legepladsen og var med til at spise frokost og det var gået fint. Han havde dog nået at vaske sine fingre og blive våd helt op til albuerne så der var vådt tøj med hjem *gg*. 

Skolen kæmper vi stadig med og er nået dertil at skolen har udarbejdet en ansøgning om støttetimer til Lucas. Vi skal bare hele tiden være efter dem med dit og dat og hver gang vi siger noget så får vi at vide at de kan jo ikke trylle... Det er bare så træls.
I aften skal jeg til et stor-forældremøde vedr. handicapundervisningen i kommunen i 2009 som de ønsker at ændre. Vi har det lidt sådan efterhånden at det jo ikke kan blive meget værre...

Fredag d. 11/1-2008
Først og fremmest så godt nytår

Vi har haft så meget at gøre med den dumme skole at tiden slet ikke har været til ret meget andet end at få hverdagen til at hænge sammen.

Lucas har i stigende grad været mere og mere ked af at skulle i skole og er det stadigvæk.

Vi havde stormøde i november måned hvor kun skolepsykologen og klasselæreren dukkede op, skuffende. Vores læge startede med, at spørge om de ville høre lidt om Tourette og dertil svarede de nej, de mente de vidste ret meget om det... Vi var målløse da vi gik fra mødet. Det var så tydeligt at se at det hele ragede dem en papand.
 
Lucas´ tics har været slemme så han fik kort før jul et sår ved munden der ikke ville hele. Så han fik en kraftig creme til såret og blev sat op i Orap (for ticsne), men desværre blev han dårlig og endte med at knække sig.

Nu prøver vi igen med at sætte ham op i Orap da han igen har fået sår og indtil videre er han ikke blevet dårlig af det.

Marcus har været på hospitalet og fået opereret sine polypper ud og fået lagt nye dræn i. Det gik fint og han kom hjem samme dag. Han snorker lidt mindre og hans hørelse er blevet bedre - altså når det passer herren!

Til jul havde vi hele familie hernede hos os, det var hyggeligt. Det var noget af et gave-orgie med alle de pakker.

Kort før jul fik vi også bevilliget Boarmaker til at lave piktogrammer til Lucas og det har vi så fået. Næste gang vores hjemmevejleder kommer vil hun så sætte os ind i hvordan vi laver billeder og skemaer, det bliver dejligt.

Ellers er der ikke sket så meget, vi prøver bare at få hverdagen til at gå så nemt som muligt, men det er svært når man hele tiden skal kæmpe med skolen.

Til april skal vi til kontrol igen med Lucas, han vejede ved sidste besøg 27,7 kg. og var 130 cm. høj. Han var vokset sølle 3 milimeter... Øv!
Mandag d. 29/10-2007

Torsdag var Marcus til tandlægen. Da det var hans første besøg var han jo meget bestemt og han gad absolut ikke åbne munden for tandlægen så det blev til at jeg talte hans tænder og så håber hun på at få lov til at se dem når han er 3 år.

Om eftermiddagen skulle begge drenge til kontrol hos ørelægen. Lucas havde undertryk på det ene øre, hvilket er lidt irriterende fordi han skulle jo gerne snart sluttes af.
Marcus havde tabt begge dræn og det højre øre havde væske i og han havde kraftig hørenedsættelse. Det venstre fungerede fint. Vi fik ny tid den 6. december hvor begge drenge skal til kontrol igen. Der skal vi også besluttet os for om Marcus skal have fjernet polypper som han har en del af. Det er dog svært fordi den 11. december skal han også til kontrol hos øjenlægen og har han stadig sit bygkorn der så skal det også opereres ud og 2xoperationer virker meget til sådan en lille gut.

I november skal Lucas på overnatning med spejderne, det glæder han sig til, det er over 1 år siden han har været afsted sidst så vi er spændte på hvordan det vil gå.

Han medicin er også gået i restordre så vi er gået tilbage til Ritalin Uno. Det har vist sig som værende positivt. Han kan bedre koncentrere sig og finde på ting at lave, men det er jo unægtelig lidt lettere bare at give en pille i stedet for 2 så nu må vi se hvad der skal ske efter uge 46 hvor Concertaen skulle være på apoteket igen.

Søndag d. 14/10-2007
Så har jeg fået lagt nye billeder ind på hjemmesiden, det tog også sin tid.

Det går bedre med Lucas mht. læsningen, men ikke takke være skolen hvor det stadig kniber med at koncentrere sig. Henrik har siddet med Lucas om aftenen og læst i Mads og Mette. Det har hjulpet at øve hver dag hjemme, men træls at han ikke er motiveret i skolen.

Jeg har lige været til skole/hjem samtale og der fik jeg at vide at han ikke kan koncentrere sig og har haft svært ved dette siden lige før sommerferien. Jeg har spurgt efter alternative måder at undervise ham på, men der er jo ikke tid til det og de andre børn skal ikke undervises på denne måde siger dansklæreren. Jeg føler de taber Lucas på gulvet hvis de ikke snart finder på en ny måde at undervise ham på.

Den 6. november skal vi til stormøde med Glostrup Touretteklinik, forhåbentlig kan de hjælpe med til at vise skolen at der findes alternative måde at give lærdom fra sig.

Den 13. november skal vi til revisitationsmøde. Jeg håber vi har fået løst situationen inden da fordi ellers kan vi ikke stå inde for at Lucas skal gå der til næste år. Han går i 4.kl. og det er NU der skal sættes ind hvis han skal kunne klare sig.

Marcus har det godt i vuggestuen, han er snart den ældste på stuen. Han er lige netop i dag fyldt 2½ år. Vi håber stadig på at han kommer i Menighedsbørnehaven hvor Lucas også har gået.

Han har været i teatret med vuggestuen og det var bare gået så godt. Han havde siddet stille og havde nydt underholdningen, det er dejligt at høre.
Torsdag d. 6/9-2007
Lucas er startet i skole igen efter sommerferien. Desværre er det ikke gået særlig godt og derfor har der også været mangel på tid til at få skrevet på hjemmesiden.

Han har først i dag den 6. september fået sit skoleskema. På ugebasis skal han have undervisning i 13 timer og 20 min. hvilket vi er stærkt utilfredse med. Lucas kan stadig ikke læse ret godt og næsten ikke skrive og vi finder det jo unægtelig lidt svært for ham at lære når der ikke er ret meget undervisning.

Derudover har det været meget kaotisk med udvidelsen og de 10 nye børn.

Så blev Lucas faste chauffør syg og vi har nu måtte sande at han ikke kommer tilbage foreløbigt pga. en by-pass operation. I dag har Lucas fået en hyggepakke fra ham med slik og en hilsen.

Marcus har haft flækket sin læbe i vuggestuen kort efter ferien, men det var heldigvis ikke så meget at den skulle sys. Det er nu helet, men han får et lille ar.

Han trives i vuggestuen og vi har lige været til samtale hvor vi fik at vide at han var en dejlig dreng, harmonisk, glad, kærlig og humoristisk. Han står i øvrigt nr. 9 til den ønskede børnehave hvor også Lucas har gået så det er vi glade for. Reelt kan han sendes afsted i januar, men vi håber der først er plads til april hvor han bliver 3 år.

I denne weekend rejser Henrik til Bornholm på golftur så ungerne er alene hjemme med mor. Det skal nok gå godt, det er det jo gjort før.

 
Søndag d. 5/8-2007
Torsdag den 2. august kom vi hjem fra en uges ferie på Bornholm. Vi boede i campingvogn og havde ungernes moster med. På trods af at vi boede 5 i sådan en vogn gik det godt. Vi havde ingen tv eller radio (bortset fra den der var i bilen), men det gik fint og ungerne virkede ikke til at savne det.

Vi fik set utrolig mange ting; Ekkodalen, Rytterknægten, Brændegårdshaven, NaturBornholm og mange andre steder.

På ferien tabte Lucas også sin rokketand nr. 5 så tandfeen kom også på besøg.

Lucas startede kort inden ferien på Concerta og hjemme virkede pillerne fint men i sfo´en var det skidt og han var meget hyper. Den første dag på ferien måtte vi også sande at alle de imput kunne Lucas ikke adskille og vi måtte gå tilbage til Ritalin da han ellers var utrolig hyper. Nu hvor vi er kommet hjem igen får han Concerta igen og det ser ud til at virke når der ikke sker for meget omkring ham.

Vi har stadig en uges ferie tilbage og i næste uge regner jeg med at Lucas skal ned og se de andre nye børn der er startet i sfo´en så han lige har tid til at danne sig et indtryk inden han starter op den 13. august.

Marcus har stadig en rest af sit bygkorn tilbage, men det ser ud til at være blevet mindre så vi ser bare tiden an.
Mandag d. 17/7-2007
Den 18. juni fik Lucas sin Tourette diagnose.
Det hedder TS+. TS står for Tourette Syndrom og +´et er fordi han i forvejen har ADHD. Egentlig forandrer hans diagnose jo ikke noget, men det er alligevel rart at vide at nu hører vi til et sted i forhold til hans tics osv.

Vi skal fortsætte på Glostrup Børneklinik til kontrol af medicin og sådan i stedet for at høre til Gentofte med ADHD´en og Glostrup i forhold til TS. De virkede utrolig søde og var meget gode til at forklare Lucas hvad det er der er anderledes med ham.

Næste møde er i september hvor Henrik og jeg bare deltager og i december måned skal Lucas så til kontrol hos lægen igen. De synes jo ikke han var frygtelig høj, han lå lige over den nederste percentil på deres kurver i forhold til højden. Vægten, selvom han er en tynd splejs, var det bedre med.

Lucas skal overgå til Concerta hvilket betyder at han kun skal have medicin 1 gang om i dagen der så skulle var 12 timer. Det er jo væsentlig lettere end Ritalin 3 gange om dagen som han får nu.. Det tager en måned at få medicinen, men desværre har Glostrup først sendt bevillingen afsted den 5. juli så vi skal være glade hvis han bare kan komme i gang med pillerne inden skole start.

Marcus har det godt, bortset fra at han døjer med et bygkorn som han ikke kan slippe af med. Vi skal se det an og så til en øjenlæge hvis det ikke går væk af sig selv. Indtil videre har han haft det i 11 dage...
Søndag d. 10/6-2007
Så er sommeren for alvor kommet.

I går var vi på dyreskue i Roskilde og det vagte stor begejstring hos Marcus. Dels alle dyrene var spændende, men bestemt også de store traktorer.

Lucas har fået indkaldelse til Glostrup børneafdeling hvor han skal udredes for Tourette Syndrom. Det glæder vi os til, han skal til den 18. juni så det er om en uge. Onsdag i samme uge tager hans afsted på lejrtur med skolen, det bliver godt. Til næste år er der jo nye pædagoger så det bliver ikke helt det samme.

Marcus døjer med det forbandede snot hele tiden og vi taler massive mængder snot. På det sidste er hans øjne også begyndt at løbe i vand og han hoster lidt. Vi ser det samme med Lucas, snot og nys.
Jeg har fået en tid hos lægen i morgen mandag og håber de kan se om han evt. har noget allergi ift. græs, det ville jo ikke være helt udelukket.

Der er altid lige noget...
Fredag d. 25/5-2007

I går fik vi endelig brev fra Glostrup… Lucas har tid den 18. juni, yes – fedt – godt – dejligt og ENDELIG!!!

 

Undersøgelsen varer fra 1-4 timer – yrk det er lang tid. Vi skal medbringe 50.0000 slags papirer som vi har i gemmerne. Tror nu lige jeg vil ringe derud i dag og høre om de evt. har fået nogle tilsendt fra Gentofte, så slipper jeg da for at kopiere dem…

 

Det virker helt uvirkeligt at vi endelig skal til og så før tid. Vi fik at vide at der var 14 måneders ventetid og vi har ”kun” ventet i 11½ måned så jeg var bare glad. Det er også lidt heldigt fordi undersøgelsen er 2 dage inden Lucas skal på koloni med skolen…

Søndag d. 20/5-2007
Så er Lucas startet på Ritalin igen. Øjeblikkeligt kom hans tics med fuld styrke, men til gengæld er han mere rolig - pest eller kolera? Han får nu 10 mg. 2 gange om dagen. Virkningen er hurtigt ude af kroppen, men jeg synes ikke at Ritalin Uno virker specielt godt. Lucas fortsætter med sin Orap om aftenen og den ene dag vi glemte det var han meget urolig og havde svært ved at sove.

Marcus har det godt. Har ikke haft så meget med ørerne i en periode og ingen snask der løber ud (7-9-13).

Vi har har været ude at gå med Marcus med hans nye cykel. Han vil som regel gerne ned til rideskolen og se på hestene eller ned til engen og se på fårene.

I morgen mandag skal vi til forældremøde uden sfo og skole. De tager desværre 2 af vores pædagoger og vores klasselærer der er på barsel over til den nye gruppe af børn og det er vi jo ikke glade ved. Derudover holder skolen og sfo´en lige lukket 4 dage i august - det er vi heller ikke helt tilfredse med.
Torsdag d. 3/5-2007
I dag var jeg til forældre møde på skole. I mødet deltog 2 lærere fra Lucas skole, hans primær pædagog fra sfo´en og vores hjemmevejleder Susanne. Mødet var ok, fik da svar på nogle af mine spørgsmål. Sfo´en vil bruge mere at tale med Lucas omkring dagens gode begivenheder så han ikke hele tiden kun bringer de negative ting frem, det er altid dem han kan huske når han kommer hjem.

Susanne kommer igen i næste uge. Vi bruger meget piktogrammer nu og det ser ud som om det virker bedre for Lucas.

Han har heller ikke fået medicin siden tirsdag morgen, det er rigtig godt. Han skal være medicinfri i en uge og så starte op med 5 mg. Ritalin i en uge og så derfra sættes op med 5 mg. pr. uge hvis hans tics ikke tager til altså.

I morgen skal vi nyde dagen med at se de små lam blive sat fri på Ermelundskilen kl.11.00.
Onsdag d. 2/5-2007
Den 14. april blev Marcus 2 år og det blev fejret med brunch på selve dagen. Marcus fik mange fine gaver, vi havde blandt andet købt en cykel til ham. Ellers fik kan en lille computer, værktøjskasse med værktøj, sommertøj, ambulance og en traktor til at køre på med anhænger. Marcus er jo vild med traktorer så han var nærmest ikke til at pille af igen.

Den 30. april fylde Lucas 10 år og vil holdte hans fødselsdag lørdagen inden. Vi havde inviteret til boller og lagkage som Lucas gerne ville. Han fik playstation spil, DVD, penge, LEGO, løbehjul med lys i og vi havde købt en ny cykel til ham også med dynamo og 3 gear. Det var en dejligt dag og vi sad ude i haven.
Tirsdag d. 20/3-2007
Det gik fint hos tandlægen i går. Der var selvføligelig vikar på, så da Lucas så hende, ja så blev hun lige målt og vejet....
Hans tænder var flotte og ingen huller. Hun mente ikke, at han skulle have scannet mundtøjet foreløbig, det med at tabe tænder ville sikkert komme snart (ja ja og vi tror også på påskeharen og julemanden).

Desværre er Marcus´ ører begyndt at løbe igen, det er bare så træls! Han får bare ikke 5 min. fred fra snot i næsen og snask i ørerne. Oveni har de fået skarlagens feber i vuggestuen.

Søndag d. 18/3-2007

Tiden til at skrive har været knap, da min mor har været på hospitalet. Hun brækkede anklen og har fået 5 stifter sat i anklen og skinnebenet. Efter 2 dage hjemme gik der betændelse i benet så hun blev indlagt igen og ligger der stadigvæk. Så døde min onkel oveni, så det hele har været lidt kaotisk.

Lucas er efter start med Strattera sat op i dosis så nu er han oppe på 30 mg. Det har taget lang tid før det virkede og det er bestemt ikke et vidunder produkt for ham, men det hjælper ham til at have lidt længere lunte og bevare koncentrationen i skolen så han kan lære noget.

Marcus ører var jo begyndt at løbe igen så han blev sat på øredråber i 5 dage og dette har virket indtil videre. Vi håber at det holder lidt længere denne gang, da det også ser ud til at have forbedret hans løbe-snude.

I fredags blev både Marcus og Lucas klippet, det var hårdt tiltrængt. Marcus måtte nærmest holdes og var helt opkogt bagefter af at græde, men det pyntede gevaldigt.

I morgen mandag skal Lucas til kontrol hos tandlægen, forhåbentligt er der ikke noget i vejen.

Fredag er der Tourette temadagen på Glostrup og en af pædagogerne fra sfo´en har også fået bevilliget en plads. Samtidig den dag er min onkels begravelse og desværre kan jeg ikke komme med, da der kun er 1 kursus/temadag i år, det er ærgerligt.

Mandag den 26. marts skal vi til skole/hjem samtale og moster Mie kommer og passer ungerne. Det bliver spændende at se hvad skolen og sfo´en har at sige.

Det bliver et par travle dage der kommer nu.

Søndag d. 25/2-2007
Vi har ikke haft skrevet i lang tid da Lucas har haft det lidt skidt. Han har været meget hyperaktiv og det har været svært i skolen.

Marcus har også haft store problemer med væske ud af begge ører og det højre bløder af og til. Ørelægen sagde til sidst at hvis det ikke stoppede så måtte drænene ud igen og så stoppede de selvfølgelig - ja i en uge så begyndte de igen og i torsdags og i fredags blødte det højre øre igen og nu har ørelægen ferie hele næste uge.

Lucas startede i uge 7 på noget nyt medicin i stedet for Ritalin. Det hedder Strattera og skulle være bedre til børn der også har Tourette. Lucas har jo haft voldsom mange tics i en lang periode og står pt. til udredning for Tourette på Glostrup Touretteklinik. Om aftenen får han også nu en pille, Orap, som hjælper på hans tics og det virker!!! Det skærper også appetitten så han har bare spist og spist lige siden og har nu taget 2 kg. på. Det gør så heller ikke noget fordi han var jo i forvejen meget tynd. Nu har vi brug 1½ år på at nærmest tving ham til at spise da han fik Ritalin og nu er han helt ovre i den anden grøft. Heldigvis kan vi få ham til at spise både frugt og gulerødder så det er sunde ting der ryger indenbords.

I sidste uge havde vi besøg af en hjemmevejleder der kender til både ADHD og Tourette. Hun var mægtig sød at tale  med og kommer igen på onsdag i næste uge. Hun skal hjælpe til med f.eks. løsninger til konflikter der er med Lucas. Hun mente også at Lucas skulle have nogle billeder til at visualisere sin hverdag noget mere da hans hukommelse er dårlig. Han skal også have et par billeder der viser hvordan han skal leget med Marcus og hvornår han f.eks. skal lade ham være i fred. Lucas har en tendens til at skulle hen og bryde Marcus leg når han er midt i noget og det er jo synd for Marcus.

I år var Lucas klædt ud som spøgelse til fastelavn og slog rent faktisk katten af tønden hele 2 gange samme dag. Normalt slår han slet ikke katten af tønden da han ikke bryder sig om opmærksomheden. I år gjorde han det og han blev sørme kattedronning så det var lidt af en succesoplevelse.

Marcus trives ellers i vuggestuen. Han er nyder sine rutiner og glæder sig vist til at vejret bliver bedre så han kan være mere ude på legepladsen. Jeg var til forældre samtale for et par uger siden og der var der kun positive ting at høre. Han er en dejlig dreng der hviler i sig selv, harmonisk, rolig og har et flot sprog. Det var jo dejligt at høre nu hvor han har haft så mange problemer med ørerne.

Lucas er startet med svømning her i den nye år med skolen og det går godt. Så nu har han svømning med skolen om mandagen, gymnastik om tirsdagen og så går de også i svømmehallen om fredagen med sfo´en så der er da tid afsat til at få rørt sig lidt.

Den 23. marts har jeg fået lov til at komme med til en temadag på Glostrup Touretteklinik. Det er helt klart en hjælp indtil Lucas får en tid derude. Sfo´en synes det lød så spændende at de også har fået en plads bevilliget.

Her de sidste par dage har Lucas rigtig været ude og leget i al den sne vi har fået, men Marcus er bestemt til de sydelige himmelstrøg og synes bestemt ikke at det her sne-halløj er fedt.
Mandag d. 1/1-2007

Så overlevede vi nytårsaften.

Siden Marcus har fået lagt dræn har vi haft problemer med betændelse der har nærmest rendt ud af ørerne på ham. Han har været på øredråber og penicillin et par gange og lige nu mens jeg skriver får han atter dryppet ører, ja og øjne for han har også øjenbetændelse.

I år holdte vi juleaften her og mormor, morfar, farmor, ungernes onkel og min onkel kom. Det var hyggeligt og meget afslappende at vi bare kunne ligge ungerne i seng uden at skulle pakke alting sammen.

Nytårsaften holdte vi ligeledes hjemme da jeg har været sygemeldt pga. stress. Vi har haft meget at se til her i december, Marcus har været utrolig meget syg og med Lucas der er meget hyperaktiv i øjeblikket så hængte det bare ikke sammen. Så nu har jeg været hjemme i 2 uger og starter igen på arbejde i morgen den 2. januar - Henriks fødselsdag.

Jeg var også så uheldig at få lungebetændelse 2 dage før jul og oveni det knækkede jeg 2 dage før nytårsaften det meste af en tand af  så jeg måtte til tandlægevagten, hvilket resten af Danmarks befolkning også var. Så nu har jeg fået startet en rodbehandling og så må vi se hvad der skal ske derfra.

Ellers så venter vi stadig på at Lucas kan komme på Glostrup hospital til udredning for Tourette syndrom.

Vi håber at det nye år vil bringe lidt mere medgang end det gamle, vi synes der har været meget med ungerne.

Godt nytår herfra.

Onsdag d. 8/11-2006
Nogle gange skal man altså bare holde sig mund med at det går godt...

I morgen (torsdag den 9/11-06) skal Marcus have lagt dræn i ørerne. Han fik lige en omgang mellemørebetændelse i efterårsferien. Efter kontrol var der selvfølgelig stadig max. væske på begge ører - typisk. I vuggestuen går det dog godt, men han er begyndt at vise at han også kan være hysterisk. Han siger hele tiden "Ik´ liiii" hvis de andre børn gør noget han ikke kan lide. Vi kæmper stadig med at få ham til at spise andet end figne, men der slægter han jo nok sin storebror på; det skal ikke være så fancy...

Lucas skal på mandag være med til en fodboldturnering igennem sfo´en og det glæder han sig til. Det er positivt at han gerne vil være med fordi han virker lidt mut i øjeblikket og gider ikke rigtig de andre børn. Mandag skal vi til møde på skolen/sfo´en for at tale om hvad der så skal ske fordi han har været sådan i 2-3 uger nu.

Fredag skal Lucas og jeg holde en hyggedag hvor han har fri fra skolen, det trænger han til.
Tirsdag d. 10/10-2006
Jeps endnu et par måneder er gået og hjemmesiden har ikke lige været 1. prioritet.

Jeg startede på arbejde den 24. juli, det var rigtig dejligt. Der gik ikke lang tid før jeg faldt tilbage i den gamle gænge.

Marcus har haft det godt i vuggestuen. Han får virkelig meget ud af at være sammen med de andre børn. Han taler sommetider i 3 ords sætninger i vuggestuen. Ja ofte er det måske lidt svært at høre hvad han siger, han taler i det store hele rigtig meget... Han har stadig problemer med ørerne. Vi har været til mange kontroller, men han har 7-9-13 ikke haft mellemørebetændelse siden maj måned. Den næste tid er den 27. oktober og hvis der stadig er væske får han tid til at få lagt dræn i. Han har også været forkølet i 6 uger nu. Biostrath hjælper ikke en dyt! Vi har været til lægen et par gange i det forløb, hun mener at det kan være, at han har problemer med polypper i næsen... Vi får se den 27. oktober.

Lucas har det godt i skolen. Han har lige haft flex-uge om børn i andre lande. Han hørte til i Thailand sammen med 2 andre fra klassen. Det har været hårdt for ham at skulle være på den store skole, alting er anderledes og han har været meget urolig og træt når han er kommet hjem fra skole. Han går stadig til spejder og nyder sine tirsdage på Troldehøj. Han har lige fået sin 1 års stjerne og Henrik har syet 4 af hans mærker på som han har taget i løbet af året.

Det går godt med rækkehuset. Vi har fået samlet reolsystem til stuen og lagt gulvtæppe. Resten tager vi hen ad vejen og det med at male bliver i hvert fald ikke før til næste år.

Jeg vil prøve at få lagt billeder ind løbende, men det har været lidt småt med tid - som det plejer.
Torsdag d. 20/7-2006
Det er efterhånden lang tid siden jeg har siddet og lagt billeder ind på hjemmesiden. Først gik digitalkameraet i stykker og dernæst flyttede vi den 17. juni og computeren blev ikke sat op i lang tid. Nu er computeren oppe, vi har fået nyt kamera, men docking stationen som vi sætter kameraet i er ikke kommet hjem (kom nu Bingo Foto!) i butikken.

Meget er sket siden sidst. Vi har haft sommerferie. Vi var på besøg i Lejre hvor vi bagte snobrød i 35 graders varme - hvor dumt er det lige? Vi har været ude og sejle med kanalrundfarten i København, i Knuthenborg Safaripark og en dag kørte vi til Sommerland Sjælland hvor vi brugte 2 timer i deres badeland.

Marcus startede efter ferien i vuggestue igen og det er gået SÅ godt. Han er glad for at være der, undersøger alt og giver de voksne på stuen kam til håret da han er overalt og hele tiden finder på nye ting at lave. De er 8 børn på stuen inklusiv ham selv og 3 voksne.

Lucas er stadig hjemme - kører på sidste uge - og det har han haft godt af. Han nyder at slappe af uden at skulle en hel masse. Han har ellers fået tilbuddet om at tage til København eller lign. men han vil allerhelst være hjemme og daske rundt. Hans tics har været rigtig slemme, men i denne uge er det blevet bedre. Han har fundet sig nogle legekammerater som han løber hjem til hver eftermiddag.

Vi har været til kontrol hos ørelægen i tirsdags. Sidste gang havde begge unger "forkølelses ører" hvilket på det tidspunkt var tilbagegang for Lucas, men fremgang for Marcus der havde mellemørebetændelse den 2. maj. Denne gang var det samme for Lucas, mens Marcus havde max. væske i begge ører igen. Træls...
Vi har ny tid igen i august og så må vi se hvordan det ser ud. Håber bare at Marcus ikke får mellemørebetændelse imellem tiden nu hvor han er startet i vuggestue.

På mandag starter jeg på arbejde og det ser jeg frem til, det bliver spændende at se om jeg kan huske noget som helst, men ellers kommer det vel hurtigt tilbage - tror jeg.


Søndag d. 14/5-2006

Så har Lucas været afsted på spejderlejr og koloni med skolen og det gik bare perfekt og han har haft nogle gode ture.

Det går fremad med læsningen, vi øver ord og laver opgaver med han både i dansk og hos sin talepædagog (hver torsdag). Vi har møde igen på torsdag og så må vi se hvad de siger.

Lucas døjer meget med de mange birkepollen og har virkelig haft det skidt. Han bare hoster og hoster og er rigtig godt træt af det. Han sover også skidt om natten da han også hoster.
I lørdags var jeg i Zoo med begge unger og der fik han et mindre astma anfald hvilket han ikke har haft i flere år. Så nu er det vist tid til en tur til lægen for lige at tjekke det ud. Han får en halv antihistamin pille hver aften, men den kan altså ikke hjælpe på hosten.

Marcus har lige haft en omgang mellemørebetændelse igen så han er lige færdig med en omgang penicillin kur. Næste til til kontrol er den 6. juni (sammen med Lucas) og så har vi bestemt os for at det er slut og nu siger vi ok til dræn. De sætter vist dræn i hver 14. dag så der skulle være en tid indenfor en overskuelig fremtid. Han sprang også denne gang trommehinden så det er jo synd for ham at han skal have så ondt hver gang.

Ellers er vi i gang med at ligge planer for flytning. Vi flytter den 17. juni til rækkehus i Torsvang. Vi får mere plads med et soveværelse til Marcus. Haven bliver også lidt større og der bliver mere plads i kælderen også. Vi bytter lige over på en dag så det er noget af et projekt.
Så mistede vi farfar den 17. april så der har også været lidt at se til. Vi havde begge børn med til bisættelsen og de opførte sig eksemplarisk så det var fint nok og farfar ville nok have været glad for at de var med.

Vores digital kamera døde kort før ungernes fødselsdage så vi har ikke kunne tage billeder i lang tid. Nu har vi heldigvis fået et nyt, men mangler lige en docking station og så skulle vi forhåbentlig "køre" igen med billeder af ungerne som jo begge allerede er brune i ansigterne - møgunger!!!

Fredag d. 24/3-2006

Nu er der igen lige 5 min. hvor jeg kan sætte mig ned og skrive hvad der er sket siden sidst.

Lucas skal den 1. april på sin første overnatning med spejderne og det glæder han sig meget til. Han har fået knivbevis og vi har købt en dolk til ham. Vi overvejer stadig om han skal med på sommerlejr i en uge til sommer, men nu må vi jo se hvordan denne overnatning går først og fremmest.
Det er stadig ikke afklaret om han er ordblind eller ej, men meget tyder efterhånden på at han ikke er det. Vi var til møde tirsdag den 21/3 og der fortalte de er der var mange ting han kunne som ordblinde ikke kunne. Så det er jo positivt nok og vi synes da også selv at der er fremgang at spore. Vi læser i "Søren og Mette"-bøgerne hjemme for at træne lidt og det er han blevet god til.
I april skal han også på koloni med skolen i hele 3 dage, det bliver dejligt for ham og jeg er sikker på at han dårlig nok kommer til at savne os. De har planlagt en masse aktiviteter så ungerne ikke keder sig.

Ellers har begge unger været syge hele ugen. Lucas startede søndag med snot, hoste og feber. Natten til onsdag begyndte Marcus med feber og ondt i ørerne så vi måtte til lægen onsdag - mellemørebetændelse igen. Nu er hosten så også komme til så storebror har vist smittet ham. Så Marcus er på penicillin igen, hvilket han ikke kan tåle så han har dårlig mave.

Marcus er blevet optaget som fotomodel i et børnebureau. Vi har ikke fået taget billeder af ham endnu, men det skulle komme.

Bortset fra sygdom trives han. Han er blevet bedre til at spise alm. mad, selv rugbrød glider ned når han ikke er syg. Han går langs sofaen nu og er begyndt at vende sig fra sofabordet og slippe for at komme til sofaen - altså uden skridt.

Den 19. juni skal han starte i Carlshøj Vuggestue. Dette er vores 1. prioritet så det er vi meget glade for.

Onsdag d. 22/2-2006

Så kom overskuddet endelig tilbage. Vi har haft en lang sygdoms periode. Det startede den 22. januar med at Lucas og jeg fik roskildesyge. Torsdag den 26. januar blev Marcus så syg med snot, feber og hoste. Den 28. januar måtte vi til vagtlægen da han begyndte at tage sig til det ene øre - jeps det var mellemørebetændelse. Vi fik penicillin til 10 dage og det blev 10 lange dage, fordi Marcus kunne ikke tåle den og han havde konstant tynd mave.
Selvom penicillinen kurerede mellemørebetændelsen var han stadig snottet og hostede. Mandag den 6. februar havde vi kontrol tid hos lægen, hvor han havde væske i det højre øre så vi fik ny tid til kontrol i marts. Der gik dog ikke lang tid - onsdag - så var den gal igen og Marcus havde feber. Han havde fået mellemørebetændelse igen og vi fik en ny portion penicillin, dog et andet mærke og det virkede til at være bedre for maven. Natten til torsdag sprang hans venstre trommehinde og der kom pus ud og natten efter.

I går var sidste dag med penicillin og vi håber (7-9-13) at han nu kan holde sig rask.

I mellemtiden måtte jeg selv til tandlæge og have lavet en rodbehandling, så var det ikke den ene der var skidst til pas så var det den anden.

Lucas har fået foretaget endnu en skrive/læse test som vi endnu ikke har fået svar på. Vi ved endnu ikke hvor hans vanskeligheder ligger mht. læsning og skrivning og vi har ikke fået svar på om han er ordblind.
I går tirsdag var han til spejder og havde sin uniform på for første gang. Han var rigtig stolt og fik hele 5 mærker med hjem der skal sys på :-) Han har fået et knivbevis, men jeg synes nu det er lidt tvivlsomt at han skal rende rundt med kniv i en alder af 8 år så det bliver vist en gang til efteråret.

Ellers går tiden med at hive Marcus væk fra diverse ting som computer, video og ledninger. Han har kunne kravle siden den 14. februar og han kommer hurtigt omkring. Han har selv kunne rejse sig op og stå i fuld størrelse et par gange så der går nok ikke lang tid før han skal til at vandre afsted.

Søndag d. 1/1-2006

I december måned havde vi travlt med at jule. Vi er glade for at december er ovre nu da Lucas i sær havde det svært. Alt bliver mere intens i december så som lyd, lugt, smag og syn. Marcus virkede også til at have fået nok da vi nåede til et par dage før jul så nu er vi glade for at få hverdagen tilbage. Desværre starter Henrik og Lucas jo også med at skulle være på arbejde og i skole igen, det var nu ellers så hyggeligt at være sammen alle sammen.

I december fandt skolesundhedsplejersken ud af at Lucas er farveblind. Det har vi sådan set vidst siden Lucas gik i børnehaven - at han havde lidt vanskeligheder der og det alene er jo ikke noget, det er bare alle de vanskeligheder til sammen som Lucas har, der gør at man bliver godt og grundigt irriteret over at ham "Den store boss i himlen" ikke kan give Lucas et "break".
Det kom også frem at Lucas formentlig er ordblind... Ja, ja så tager vi det med også. Farmand er ordblind og det er meget udbredt i Henriks familie. I det nye år vil de teste Lucas for at se hvor hans vanskeligheder ligger og så arbejde med det derfra. Kan det stadig ikke "hænge på" så skal skolen have noget hjælp udefra til Lucas. Det hele bliver formentlig først afklaret til sommer, hvilket i mine øjne er alt, alt for lang tid når Lucas har gået i skole siden 2003.

Til jul fik Lucas en Playstation 2 i julegave af Henrik og jeg, den er blevet brugt flittigt her i disse juledage. Marcus fik gynge-lam fra farmor og onkel Jan - en øm gyngehest udformet som et lam (billeder kommer i fotoalbummet senere hen). 

Marcus kan nu med lidt god vilje sætte sig op selv så vi bruger sele i barnevognen nu. Maden går det ikke rigtig fremad med da han påny er monster forkølet så han ikke kan få luft i næsen. 

Til januar starter vi op på sæson 2 til babysvømning, hvilket vi glæder os rigtig meget til. 

Onsdag den 7. december 2005
Jeg har ikke fået skrevet i et stykke tid da Marcus har været syg i 2 omgange . Første gang blev han forkølet og smittede hele familien, men Lucas blev dog ikke så hårdt ramt.
Lige nu er han ved at komme sig over 1½ uge med forkølelse, hoste og gemen utilfredshed. Han er så pjevset nogle dage at man skal have ham med overalt. Vi har været til lægen og der var heldigvis intet at høre på lunger og ørerne var der heller ikke noget med.

Jamen hvad er der sket siden sidst? Marcus kan nu rulle både den ene og den anden vej og størst af alt - han kan sidde! Det er så dejligt, ikke mindst for ham selv da han var ved at blive godt gal over bare at ligge. Ellers er han begyndt at bakke når han ligger på maven. Han kommer helt op på armene og så får han skubbet sig bagud så det bliver spændende at se om han skal kravle inden det nye år.

Ellers har vi fået taget årets julebillede, Marcus præsterede at gylpe lige så snart vi havde taget det sidste.

Lucas har opført Krybbespil med klassen. Han var Jesus og som Lucas sagde så var det godt fordi han skulle ikke sige så meget . Vi har i november været til revisitationsmøde og alle parter var enige om at Lucas skulle fortsætte i klassen. Det går stadigvæk godt i skolen, han er rigtig god til matematik og er blevet bedre til dansk.

Torsdag den 10. november 2005

Marcus havde en super dag til svømning i mandags. Han dykkede (ja med mors hjælp!) 3 gange uden at hyle og plaskede ellers løs i vandet.

Han kan komme om på begge sider, men kan stadig ikke vende helt rundt hverken fra ryggen til maven eller omvendt. Han roterer dog rundt på en eller anden måde. Han sidder stadigvæk ikke, men øver ihærdigt.
 
Han spiser grød/mos 3 gange om dagen og får oveni 2 flasker stadigvæk. Han er blevet bedre til at spise frugtmos. Jeg har kogt æblemos til ham og det virker han til at ville spise. Han er ikke så glad for hjemmelavet kartoffelmos - han ved slet ikke hvad han går glip af!

Lucas er blevet flyttet fra den ulveungeflok han gik i til en anden flok der ligger på Troldehøj. Der er færre børn, flere piger og lidt mere ro og struktur. Jeg tror det er bedre for ham så han finder ud af hvad det lige betyder at gå til spejder. Det andet sted var kun slåskampe, skrigeri og unoder.

Den 1. oktober startede Lucas på Ritalin Uno. Ritalin Uno er med til at hjælpe ham med at koncentrere sig i skolen. Her er der virkelig efter 2 uger kommet fremskridt. Han er blevet mere sikker i sine tal (indtil 100), er bedre til at lave plus og minus stykker - selv de svære. Han bliver ikke så sur når det ikke lige lykkes.
Han siger selv at han kan mærke forskel (til det bedre) og det er det vigtigste. Det har givet os mange kvaler at skulle starte Lucas op på medicin, men til sidst lærte han intet i skolen og de andre gad ikke lege med ham fordi han zappede rundt fra det ene til det andet.
En bivirkning er, at Lucas mister appetitten når han er på medicin, men vi holder øje med vægten så det ikke bliver for meget. Vi skal til kontrol igen en gang i januar.

Han bruger meget tid på at spille computer i øjeblikket, han låner spil på biblioteket både dertil og til sin Playstation.

Lucas er rigtig god ved Marcus. Han hjælper meget i hverdagen med forskellige ting og når Marcus er ked af det aer han ham og synger for ham.

Tirsdag d. 11. oktober 2005

Ja så gik der igen alt for lang tid...

Vi har været på årets kastanie-tur og har fået en ordentlig høst som vi skal have lavet nogle figurer af.

Lucas er nu blevet meldt ind til spejder. Han går hver tirsdag, så det har vi lige skulle vænne os til, da vi skal nå og spise inden han skal afsted.

Marcus får nu fast grød og kartoffelmos 2 gange om dagen. Han er stadig svær at finde frugtmos til, da han ikke kan lide hvis det er for syrligt eller for sødt. Han drikker vand af kop til måltiderne og det går fint. Han har prøvet at smage forskellige ting som vi også spiser, men indtil videre har det kun været is der har været et hit... Jeg har købt noget jordbær/hindbær mos på glas i Jalsøe og det virker han til at kunne lide.

Vi har stadig babysvømning om mandagen, men det kniber med at finde badebukser der bare sidder ordentligt på ham. Han er jo ikke nogen lille bebs så han er allerede vokset ud af 2 par badebukser.

Han vender sig ikke endnu, men er vist godt på vej. Han kan få vendt sig om på siderne når han griber efter legetøjet, men kan ikke komme helt om på maven.
Han er også godt på vej til at sidde. Lucas sad først selv, da han var 10  mdr. så jeg tror Marcus når at gøre det før Lucas. I går sad han hele vejen hjem fra Lyngby uden at læne sig tilbage mod ryglænet.

I næste uge har vi alle sammen efterårsferie så det skal nok blive hyggeligt.

Mandag d. 19. september 2005
Ja det er lang tid siden jeg har skrevet, men tiden flyver nogle dage bare afsted.

Den 4. september blev vores Marcus endelig døbt hos Julie Goldschmidt i Lyngby Kirke. Alt gik fint, Marcus faldt i søvn i våbenhuset inden barnedåben og vågnede først da han fik vand i hovedet, men ikke så meget pga. det men fordi den anden der skulle døbes græd.
Han klarede dagen SÅ flot og vi havde en rigtig hyggelig dag. Lucas tørrede Marcus´ hoved efter dåben - det var stort.

Så har Marcus været til 5 mdr.´s undersøgelse. Han var selvfølgelig bare dejlig og der var intet at bemærke.

Lucas er startet til spejder tirsdag aften så det prøver vi lige et par gange og så ser vi om det er noget han vil prøve på længere sigt.

Ellers så går vi til babysvømning om mandagen, noget alle nyder i stor stil.

Fredag den 19. august 2005
Marcus er begyndt at få grød nu. Han skulle kun bruge 2 dage så havde han fundet ud af hvad det gik ud på så nu får han risgrød til frokost og aftensmad og lidt camillethe at drikke ved siden af. Han tager sig nogle lange middagslure en gang imellem og lige som jeg tror at det så er hans rutine så kan han være vågen det meste af dagen - med undtagelse af et par "blundere".

Lucas er startet i skole sidste torsdag. Han har fået kristendomskundskab/historie og billedkunst i år ved siden af dansk, matematik og idræt. Han har også fået en ny lærer i stedet for den gamle matematiklærer som han mistede i marts og han virker vist meget glad for ham.
Når han er hjemme leger han med Nicolai fra opgangen. Deres store hobby i øjeblikket er at fange edderkopper og andre kryb - ikke noget mødre er specielt glade for at have indenfor så de bor nede i kælderen indtil videre. De 2 drenge har en fantastisk god fantasi og de er så gode til at lege sammen - synd Nicolai skal flytte snart
Tirsdag d. 9/8-2005
Lucas er startet i SFO. I sidste uge var han alene med en af pigerne. De har været på ture, blandt andet Kronborg. Fredag var han alene med 3 pædagoger... Hold da op hvilken service, så han var ude og ro i kano og blev forkælet til den store guldmedalje.
I denne uge er den nye dreng startet så ham leger Lucas med. Torsdag starter skolen igen.

Marcus har haft øjenbetændelse igen så vi er i gang med at dryppe øjne for gud-ved-hvilken-gang. Ellers er han en glad dreng og er begyndt på gerne at ville sidde mens han holder en i hænderne. Han har haft et par nætter hvor han har vågnet og ville have mad og jeg kan godt mærke at jeg hurtigt har vendt mig til at han sover igennem.
Han har i dag fået en dragt på i str. 62 som har været Lucas´. Denne havde Lucas på i december 1997 da han var ca. 7 mdr. Nu er Marcus jo kun 4 måneder... Det er sjovt at se som de er forskellige - heldigvis. 
Lørdag den 30. juli 2005

Marcus er begyndt at pludre rigtig meget. Der kommer høje hvin, mens han lukker øjnene. Han har også fundet ud af at han kan hoste så det bliver brugt flittigt en gang imellem.
Han er blevet rigtig god til at ligge på maven og løfte hovedet, men nogle gange tilter han ud til siderne. Han har også fundet ud af at han, når han ligger på ryggen, kan skubbe sig frem når han stemmer fødderne i gulvet.

Lucas glæder sig til at komme i SFO på mandag. Han har været hjemme hele juli måned og savner sine kammerater. Han skal i 2. klasse efter sommerferien og der er kommet en ny dreng i klassen.

Torsdag den 14. juli 2005
I dag er Marcus præcis 3 måneder. Tænk sig at det allerede er 3 måneder siden han kom til verden, tiden flyver bare afsted. Han øver sig meget på at gribe om ting med hænderne og slippe dem igen, det lykkes dog ikke altid helt og nogle gange skal have have hjælp til at slippe legetøjet igen.

I dag var vi til 3 måneders vaccination hos lægen. Selvfølgelig blev han meget ked af at blive stukket. Lucas var med, men måtte gå ud da lægen skulle stikke, det kunne han ikke bære at se på. Lucas er bare så glad for Marcus, han leger med ham og taler til ham. Det er tydeligt at Marcus synes Lucas er sjov, da han lyser op hver gang han ser ham. De har mange seriøse samtaler med agryy og hov...

Marcus har haft det skidt med vaccinationen. Lige efter sov han, men om aftenen var han ked af det og græd meget når man kom til at røre hans ben. Han var også skvattet med slatne øjne. Heldigvis gik der kun 2 dage og så var det slut. Lucas var slet ikke påvirket af sine vaccinationer, men børn er jo forskellige.
Mandag den 11. juli 2005
Henrik har sommerferie nu. Vi har været på Møns Klint i dag og kigget efter fossiler i kridtet - Lucas´ store hobby. Desværre fandt vi ikke nogen og man kunne heller ikke købe sig til nogen i deres souvenir butik.
Vi har også været på Frilandsmuseet og Frihedsmuseet.

Marcus sover meget i varmen og lever helt op når vi kommer til aften tide og det bliver køligt. Et storcenter er lykken når man er en svedig lille bebs der ikke kan meget andet end bare at ligge og se dejlig ud.
Tirsdag den 5. juli 2005
Lucas har endelig tabt tand nr. 2 så nu kan han igen bruge munden og tygge normalt. Han er lige som de andre år allerede blevet helt solbrun...

Marcus er begyndt at skrige/hvine højt. En morgen vågnede han op og lå bare og hvinede mens han smilede. Han er meget glad for at "tale" med Lucas og smilder ivrigt til ham imens.
Lørdag den 25. juni 2005

Lucas har fået rokketand nr. 2. Han er dog ikke interesseret i at få den ud ved at rokke i den så den blivende tand nedenunder er ved at komme frem bag mælketanden.

Marcus er begyndt at være mere vågen om dagen. Han er ved at være rigtig god til at holde sit hoved selv.

Tirsdag den 7. juni 2005

Nu går der ikke lang tid før sommeren er nær.

Jeg glæder mig til at gå hjemme med mine 2 dejlige drenge og nyde sommeren i fulde drag.

Lucas er begyndt at bruge sin cykel igen, så han hjuler ivrigt rundt om blokken i høj fart.

Marcus vokser næsten dag for dag. Han smiler helt op i øjnene, især når han ser os herhjemme. Han er også begyndt at pludre, siger hov og aryy. Når det skal være rigtig avanceret blander han de 2 nye ord sammen, men han er en bestemt herre og pludrer og smiler ikke til hvem som helst