Lucas´ fødsel
Onsdag den 30. april 1997 havde jeg atter været til undersøgelse hos min jordmoder. Denne gang var det dog en vikar da min normale jordmoder havde ferie. Efter undersøgelsen var jeg noget øm, jordmoderen havde vist været for hård ved mig.
Jeg havde fra marts måned været sygemeldt da min livmoderhals var for kort og chancen for at føde for tidligt var stor. 

Jeg nåede lige hjem og sad og talte i telefon da vandet gik spontant i en bølge kl. 13.00. Jeg måtte ringe til fødegangen hvor hun sagde at jeg skulle lægge mig ned på gulvet og ringe efter en ambulance. Mig? Jeg skal sørme ikke med ambulance jeg kan godt tage en taxa selv, desuden havde jeg jo slet ikke fået pakket min taske til at tage med på hospitalet.
Det hele endte med at HUN ringede efter en ambulance som kom inden for kort tid. Jeg nåede lige at ringe til gemalen og fortælle ham at det var nu.

Efter kort tid på fødegangen fik jeg kørt strimmel. Lucas havde det fint, men jeg havde ingen veer. Lucas lå i tværleje og var lille af termin så det endte med et akut kejsersnit. Jeg valgte selv at få det foretaget i fuld narkose da min ryg i hele graviditeten havde været så øm.

Kl. 17.00 blev jeg kørt ind på operationsstuen hvor der var ca. 10 mennesker. Alle havde mere eller mindre en elev med på slæb så der var "fuldt hus". Heldigvis fik Henrik lov til at komme med ind, hvilket var meget betryggende.

Kl. 17.22 blev Lucas født. Han vejede 2350 gram og var 47 cm. lang. Han havde navlestrengen rundt om halsen 2 gange, men havde heldigvis ikke lidt af ilt mangel.

Kl. 17.50 var jeg så vågen igen at jeg kunne køres på barselsafdelingen. Her havde Henrik og Lucas allerede fået en stue.

På trods af at Lucas er født 5 uger før tid fik han 10/10 i apgar score og klarede sig fint.
Vi lå 3 uger på barselsafdelingen, hvor Lucas fik lagt sonde til mad. Han tabte sig alt for meget i starten. Han nåede ned på ca. 2000 gram og her fik vi at vide at hvis han "faldt" under så blev vi sendt videre til Glostrup Neonatal.
Heldigvis begyndte vægten at stige igen og vi fik lov til at blive på Gentofte.